Deze zomer is Singapore het toneel voor de mondiale jeugdtop in olympische sporten. De selectie van de Nederlandse afvaardiging naar de allereerste Jeugd Olympische Spelen is nog in volle gang.

Van 5 tot en met 10 april wordt in het Italiaanse Civitavecchia aan de Middellandse Zee de Techno293 Youth Olympics World Qualifier georganiseerd. De laatste kans voor landen die zich nog niet hebben weten te kwalificeren op de eigen continentale qualifier.

Ook Nederland heeft zich op de Europese qualifier nog niet weten te plaatsen. De Nederlandse Bic Techno jeugdsurfers die hun beste beentje voor zullen zetten om Nederland alsnog te kwalificeren voor deelname aan de Spelen zijn
Joris van Essen (NED-1111), Jort Min (NED-707), Kiran Badloe (NED-194) en Matthijs van ’t Hoff (NED-216).

De lat ligt hoog en de limieten zijn keihard. Op de World Qualifier zijn de laatste drie tickets naar Singapore te verdienen. Om het nog lastiger te maken mogen er per land niet meer dan één jongen en één meisje worden uitgezonden. Met twee zeildisciplines (Byte CII zeilen en Techno293 windsurfen) zorgt dat voor een bijzonder spannende competitie.

Om in aanmerking te komen voor uitzending naar Singapore moet niet alleen een plaats bij de beste 3 landen behaald worden (landen-kwalificatie). Ook moet er hoger gescoord worden dan de Nederlandse zeil-equipe, die tegelijkertijd hun World Qualifier zeilen in Frankrijk. De beste Nederlandse surfer die hier in slaagt, is zo goed als verzekerd van een ticket naar Singapore.

De Techno293 jeugdsurfers zijn nog maar net terug van een intensieve trainingsstage in zuid Frankrijk. Over drie weken mogen ze alweer hun tassen inpakken voor de trip naar Italië.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.