Tijdens het Hemelvaartweekend  (13-16 mei) wordt op het IJsselmeer bij Workum de Dutch Youth Regatta gevaren. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij jeugd strijdt om de titel 'Nederlands Kampioen' in diverse klassen.

De leeftijd van de deelnemers loopt van 9 jaar tot 21 jaar. Er wordt gevaren in 1-mans en 2-mans boten. De windsurfers varen op de Bic Techno 293 One Design, het jeugd-olympische board.

Racen op WK niveau
De kwaliteit van de georganiseerde wedstrijden, de omvang van het evenement, het aantal wedstrijdbanen en alles er om heen is goed te vergelijken met een strak georganiseerd wereldkampioenschap. Een ideale voorbereiding voor jeugdsurfers om vertrouwd te raken op grote internationale wedstrijden, maar dan relatief dicht bij huis gewoon in eigen land.

Veertien landen
De Dutch Youth Regatta is ooit begonnen als combinatie-evenement van de Optimist- en de Splash-klasse. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste jeugd evenementen in Europa met deelnemers uit veertien landen, waaronder Kenia en Singapore!

Workum
De wedstrijden worden georganiseerd vanuit 'De Punt' grenzend aan Camping/bungalowpark It Soal in Workum. De meeste deelnemers, ouders en coaches verblijven op de camping, anderen overnachten in diverse huisjes en appartementen in de directe omgeving van Workum.

Klein dorp
De voorbereidingen zijn op dit moment in volle gang en door de inzet van veel vrijwilligers van de Zeilvereniging Workum wordt het terrein omgebouwd tot een klein dorp, compleet met een grote tent en diverse kantoorunits.

Verenigingen
De wedstrijden worden in goede banen geleid door de Zeilvereniging Workum, de Watersportvereniging Makkum en de Zeilvereniging De Twee Provinciën uit Zuidlaren.

Kijk voor meer informatie op www.dutchyouthregatta.org.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.