Vlak naast de kenmerkende witte kliffen van Dover, ligt Folkestone. Ruim 120 windsurfers uit Frankrijk, België, Nederland en Groot Brittanië waren afgereisd naar de havenplaats in zuid Engeland voor de 2e etappe in de North Sea Cup competitie.

In een sterk veld van RS:X windsurfers was Kiran Badloe dit weekend de snelste. Niet alleen werd hij beste jeugdsurfer. Met z’n kleinere 8.5 zeil versloeg hij ook de grote mannen met de 9.5 en ging hij naar huis met de overall hoofdprijs in het RS:X klassement.

Er werd gevaren in zeer gevarieerde omstandigheden. Iedere race was anders, de wind, het tij, de kracht van de stroming en ook de mate van golfslag wisselde enorm per race. Alleen de windrichting was stabiel over de gehele dag. Alle denkbare omstandigheden die je zou kunnen bedenken bij het racen op zee, passeerden dit weekend de revue.

Een goede opsteker voor Kiran Badloe in z’n voorbereiding naar een zomer met diverse kampioenschappen. Climax deze zomer zijn de Jeugd Olympische Spelen in Singapore, als eerste gaat het Europees Kampioenschap RS:X Youth later deze maan van start in het Poolse Sopot.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.