dorianmiamiDorian van Rijsselberghe (NED-8) wint de Miami OCR 2011 in de RS:X klasse.

Miami, Olympisch windsurfer Dorian van Rijsselberge wint goud op het ISAF World Cup evenement in Miami. Na een zeer spannende medalrace mag de Texelaar zich voor de derde keer op rij de beste surfer van de Rolex Miami Olympic Classes Regatta noemen. Van Rijsselberge won het evenement ook in 2009 en 2010.

 

De Windsurfing.nl redactie stelde hem vlak na het event enkele vragen.

 

 

Je bent net voor de 3e keer kampioen geworden in Maimi, en Perth had je ook al gewonnen in de RSX klasse. Wat waren je eerste gedachten?

DR: Mijn eerste gedachten na de beide overwinningen waren natuurlijk tevredenheid. Het was meer het gevoel wat speelde dan dat ik echt iets dacht. Door beide wedstrijden te winnen bevestigt voor mij zelf dat ik de goeie kant op ga. Wat natuurlijk top is om af en toe bevestiging te krijgen.

Je hebt de afgelopen maanden intensief getraind in Australië en Nieuw Zeeland. Hoe is dat bevallen?

DR: Ik heb inderdaad afgelopen maanden in Australie en NZ getraind. Heel intensief was het niet maar gewoon belangrijk om rustig maar steady door te blijven gaan, niets bijzonders maar gewoon lekker bezig zijn. Zelf vind ik NZ een van de mooiste plekjes op aarde je kan hier van alles krijgen qua omstandigheden en het is gewoon een super mooi land. Ik vermaak mij hier dan ook erg goed.

Wat waren je aandachtspunten waar je tijdens de training aan gewerkt hebt?

DR: Tijdens de afgelopen trainingen die ik heb gehad zijn we gewoon doorgegaan met de dingen die we vorig jaar ook deden. Techniek voor de downwind met weinig wind en langere soort van kleine missies, bijvoorbeeld rond de vulkaan varen die hier voor de deur ligt.

Het seizoen is net pas begonnen, en je hebt een vliegende start gemaakt. Het WK is pas in December. Welke andere wedstrijden ga je dit jaar nog doen?

DR: Dit jaar is vrij lang het begon al in November 2010 en eindigt pas in December 2011. De wedstrijden die verder nog op het programma staan zijn de World Cup in Palma, Sail for Gold in Weymouth en ook de PRE Olympics in Weymouth. Deze twee wedstrijden zijn super belangrijk omdat dit de eerste twee mogelijkheden zijn voor mij om mijzelf te kunnen kwalificeren voor de spelen van 2012.

dorianmiami2

Wat vind je van de nieuwe RS:X?

DR: In Denemarken was de nieuwe RS:X en heb ik heb even goed kunnen bekijken en ik vind dat het er goed uitziet. Alles is wat lichter gemaakt en wat mooier. Ik denk dat het een goede ontwikkeling zou zijn voor het Olympische windsurfen maar ik weet niet of de timing super goed is om het voor de spelen van RIO in te gaan voeren. De klasse is nog maar net begonnen en de wat minder ontwikkelde landen zouden het moeilijk kunnen krijgen met de verandering van materiaal.

Wat zijn jou kansen op een titel in 2012 op de spelen in London?

DR: Een titel in 2012.... ik weet het niet. Ik vind Weymouth een fijne spot om te varen en het ligt me goed. Het is vlak water redelijk veel wind maar om nou te zeggen van ja ik pak de titel vind ik een beetje te vroeg. Wel ga ik naar de spelen om een top 3 te varen, als het minder zou zijn zou ik het teleurstellend vinden.

Je bent naast de RS:X klasse ook nog met andere disciplines bezig?

DR: Naast het varen op de RS:X ben ik altijd wel bezig met wat dan ook. Alles wat maar een beetje met beweging/sport te maken heeft wil ik uitproberen omdat dit je blik open houd voor alternatieve trainingen. Wave is goed voor de boardhandeling, golfsurfen voor het fysieke en kracht van de schouders. Dus ik probeer zo veel mogelijk te doen naast de RS:X, waven, golfsurfen, suppen en mountainbike.

Cheers vanuit kiwi land!!!!!!! Keep on surfing.

 

Dank je voor je tijd en veel succes de komende races!

 

Zie ook het videoverslag van de Miami OCR:

 

Bron: Dorian van Rijsselberghe, www.dorsports.com en www.watersportverbond.nl

Reacties

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.