joris-bel149Afgelopen weekend was de Spuikom in Oostende het toneel voor de allereerste wedstrijd van de Techno-talents Trofee 2011.

Een spannende wedstrijd ontketende zich tussen de 25 Bic Techno surfers uit Belgie en Nederland.

Voor de eerste race van de dag wilden de surfers zo graag van start, dat ze collectief te vroeg over de lijn gingen. Een algemene terugroep was het resultaat en een herstart onder de zwarte vlag. Dat weerhield een enkeling er niet van om opnieuw te vroeg van start te gaan.

Locale surfster Els Grahovac (BEL-115) pakte in het eerste kruisrak als enige een opdraaier en kwam daarmee direct op grote voorsprong. Deze voorsprong heeft ze niet meer uit handen gegeven.

Ze werd gevolgd door Sara Wennekes (NED-203) die regelmatig van positie wisselde met Joris van Essen (NED-1111), Sjors Hardholt (NED-401) en Dion van Laarhoven (NED-137). Een spannende strijd om de 2e plaats, die uiteindelijk werd gewonnen door Dion.

bel115In de tweede race wist Dion van Laarhoven de opdraaier als eerste te bereiken, om vervolgens de race met een riante voorsprong aan te voeren. Achter hem werd wederom hard gestreden op weg naar de finishlijn.

Tussen de middag begon de zon te schijnen en trok de wind enkele knopen aan. In de ruime windse rakken kon er zo nu en dan ook geplaneerd worden op weg naar de benedenboei en de finish.

Race 3 werd gedomineerd door Sjors Hardholt, hij werd op de hielen gezeten door Stijn Tuytens (BEL-149) en Dion van Laarhoven. Uiteindelijk was het Joris van Essen die met een voorsprong van enkele centimeters de 2e plaats wist te bemachtigen.

In de voorlaatste race was het Sara Wennekes die van start tot bijna aan de finish op kop ging, pas in de laatste meters van het voor de windse rak werd ze door 5 man voorbij gevaren. Karel de Clercq ging er met de heat overwinning vandoor.

Tijdens de laatste race zorgde U13 surfer Ian Versluis (NED-402) voor een verrassing, door als 3e rond de bovenboei te draaien. Een goede start en een slim kruisrak brachten hem naar deze positie. In het voor de windse rak gingen enkele U17 surfers hem nog voorbij, maar z’n visitekaartje had hij alvast afgegeven.

De beste dame van de dag Els Grahovac wist ook de laatste race op haar naam te schrijven. Ondanks dat ze de meeste races heeft gewonnen, moet ze toch genoegen nemen met een 4e plaats in de Overall uitslag. Haar achtervolgers hebben constanter vooraan gevaren.

De toon is gezet, de eerste races zijn gevaren. Deelnemers en organisatie kunnen terugkijken naar een geslaagde eerste wedstrijddag. De overall einduitslag van de eerste wedstrijd voor de Techno-talents Trofee 2011 wordt bezet door enkel Nederlanders.

  1. NED-401 – Sjors Hardholt
  2. NED-137 – Dion van Laarhoven
  3. NED-1111 – Joris van Essen

De volledige uitslagen zijn terug te vinden via de event website www.technotalents.nl/trofee en natuurlijk ook via de experimentele ranglijst op ranglijst.technotalents.nl .

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.