jeugdsurfers-in-almereOp zaterdag 10 en zondag 11 april werd in Almere gevaren voor het Yogho!Yogho!

NK Windsurfen in de Formula Windsurfing en Slalom disciplines. De weersomstandigheden waren ideaal, op een belangrijk element na: De wind.

Gelukkig konden de jeugddeelnemers op de Bic Techno 293 OD met de geringe wind nog wel uit de voeten en voeren zij gewoon hun wedstrijden. De op het laatste moment ingeplande Yogho!Yogho! Techno Challenge in Almere werd een zonovergoten wedstrijd.

Veel spannende momenten op het Gooimeer voor het surfstrand van surfclub Almere Centaal. Zaterdag werden er vier races gevaren. In zeer vlagerige omstandigheden, wisselden ook de deelnemers regelmatig van positie. Alleen Sjors Hardholt (NED-401) slaagde er in om zeer constant vooraan te varen. Met drie 1e plaatsen en een te vroege start sloot hij de eerste dag als klassementsleider af.

Zondag volgde na uitstel, totdat de zeewind zich had gestabiliseerd, nog twee races. Vooral Max van der Storm (NED-116) zette de goede vorm waarmee hij de vorige dat had afgesloten door. Met twee 2e plaatsen deed hij goede zaken op zondag.

Sjors Hardholt wist op zondag nog een race te winnen, waarmee hij zich van de weekendoverwinning verzekerde. In het eindklassement werd hij op de voet gevolgd door Max van der Storm en Matthijs van ’t Hoff (NED-216). Beste meisje werd Isis Hoekstra, die met scherpe starts en slimme kruisrakken een uitstekend weekend afsloot.

Een greep uit de enorme berg foto's is te zien via Techno-talents.nl, De volledige weekenduitslag kun je bekijken via de Techno-talents Ranglijst site. De volgende stop van het Yogho!Yogho! NK Windsurfen in de Formula Windsurfing en Slalom disciplines is 14 en 15 mei in Hoorn. Meer informatie over de locatie en deelname via www.nkwindsurf.nl.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.