Dorian van Rijsselberge wint Trofeo Princesa Sofia MallorcAfgelopen zaterdag was de dag van de medal races tijdens de Sofia Cup in Palma de Mallorca.

Dorian van Rijsselberge had zich gekwalificeerd voor deze allebeslissende medal race.

In de medal race varen de beste 10 zeilers uit de klasse tegen elkaar voor dubbel aantal punten. Dorian van Rijsselberge ging in de RS:X klasse bijna de hele week aan de leiding. Van Rijsselberge kreeg op de voorlaatste dag materiaalproblemen

en kon niet goed meekomen met de rest van de groep. Zaterdag surfte Dorian nog steeds met een slecht zeil, maar het ging hem aardig af. Hij werd tijdens de medal race tweede en won de regatta.

Dorian van Rijsselberge toonde zich na afloop zeer blij met het goud: " Het was een interessante medal race. Mijn snelheid was niet optimaal en als je er dan toch nog zo uit kunt komen ben je natuurlijk erg blij. Ik had een goede start, ik kon direct naar de bovenboei planeren en toen lag ik tweede en dat heb ik vast kunnen houden tot het einde. De missie was de top drie halen. Als je bijna de hele week eerste ligt en een hele goede serie neerzet, wil je dat ook afmaken. En dat is gelukt! "

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.