Alle ingredienten voor een geslaagde wedstrijd waren aanwezig.

Meer dan 35 enthousiaste deelnemers, mooi weer en veel zon. Alleen de wind hield zich afzijdig tijdens de 2e Holland Windsurfing wedstrijd op de Nieuwe Meer in Amsterdam.

Nieuwe wedstrijdlocatie
De regionale windsurf competitie van de Randstad breidt steeds verder uit. Dit weekend was de Holland Windsurfing serie voor het eerst te gast bij Amsterdam Windsurfing, één van de grootste en oudste surfverenigingen in Nederland.

Leerzame omstandigheden
Twee races in lastige, maar zeer leerzame omstandigheden. Tijdens de races draaide de wind een volledige cirkel, om bij de volgende start weer terug bij af te zijn.

In de Bic Techno293 jeugdfleet was de eerste race spannend tot het einde.

Joris van Essen (NED-1111) en Sjors Hardholt (NED-401) leken haast onlosmakelijk met elkaar verbonden de baan rond te match racen. Spannende tactische duels werden uitgevochten. Met de finish in zicht moest Sjors nog een strafrondje draaien, waardoor Joris uiteindelijk met een boardlengte voorsprong de eerste race van Sjors wist te winnen.

Locale held Sjors Hardholt wist het best met de lichte omstandigheden overweg te gaan. De tweede race wist hij te winnen. Om uiteindelijk met de dagoverwinning naar huis te gaan. Ook bij de meisjes was het local Jolijn ten Bos (NED-841) die er op haar thuiswater met de overwinning vandoor ging. De uitgebreide Regio-training voorafgaand aan de wedstrijd heeft duidelijk z’n vruchten afgeworpen.

De volledige uitslag is terug te vinden via de experimentele ranglijst.technotalents.nl of www.hollandwindsurfing.nl. Een eerste impressie van dag met foto’s kun je vinden via de fotogallerij van Surfclub Ter Aar.

De volgende wedstrijd voor de Holland Windsurfing competitie is alweer over een week. De Delftse Hout bij windsurfvereniging Windsurfing Delft Plané staat op 2e paasdag 25 april in het teken van de 3e Holland Windsurfing wedstrijd.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.