Het weer was verre van goed tijdens het WK Windsurfen voor masters en jeugd in Curaçao, toch hebben de wedstrijdleiders en de racers het voor elkaar gekregen om één eliminatieronde te zeilen.

Dankzij deze ronde is het gelukt om officiële Wereldkampioenen te benoemen. Een aantal Nederlanders presteerde goed.

De finale heat van de Masters kon niet gevaren worden vanwege het uitblijven van de wind. Alle deelnemers gingen naar de startlijn voor de laatste poging, zonder resultaat.

Dit houdt in dat volgens de officiële IFCA regelement er zes Wereldkampioenen zijn, waaronder de Nederlanders Joris Bosman en Nikaj Droop.


 

Jordy Vonk is derde geworden in de jeugdklasse onder de 20 jaar. In de overige klassen hebben de Nederlanders ook goed gepresteerd. Ben van der Steen is eerste geworden in de sportklasse en Coen Swijnenburg tweede in de jeugdklasse onder de 15 jaar.

Jordy Vonk
Jordy Vonk op zijn website over zijn ervaring: "De omstandigheden waren niet precies als verwacht, in deze tijd van het jaar staat er normaal veel wind in Curacao, helaas was dit niet het geval. We hebben in totaal maar één eliminatie kunnen varen waar ik uiteindelijk derde ben geworden. Ik ben blij dat ik op het podium terecht ben gekomen, maar toch vind ik het ook jammer dat ik mijn doel niet heb kunnen bereiken. Volgend jaar is het WK jeugd slalom in Turkije, hopelijk kan ik het daar weer goedmaken!"

Resultaten
Masters (World Championship title)
1. Sergio Mehl (Argentina)
1. Monique Meijer (Bonaire)
1. Constantino Saragoza (Bonaire)
1. Joris Bosman (the Netherlands)
1. Nikaj Droop (the Netherlands)
1. Diego Domenianni (USA)

Youth – U20 (World Championship title)
1. Gutek Kurczewski (Poland)
2. Jocelyn de Souza (France)
3. Jordy Vonk (the Netherlands)

Bron: Watersportverbond
 

Reacties

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.