Matthijs van t Hoff achtervolg door Kieran MartinEen winderige North Sea Cup in het Engelse Birchington, om de hoek bij Ramsgate. The Dutch like it windy, een veel gehoorde opmerking. Afgelopen weekend lieten de Nederlandse Bic Techno 293 surfers opnieuw hun kwaliteiten zien onder extreme omstandigheden.

Ruim 55 Techno surfers uit Engeland, Frankrijk, België en Nederland waren afgereisd naar Birchington voor een spannende North Sea Cup wedstrijd. Het niveau lag hoog met diverse internationale topsurfers aanwezig op de startlijn.

Vijf races werden er gevaren in harde wind van 25 – 30 knopen, moeilijke stijle golven gecombineerd met relatief sterke stroming, maakte het er voor de deelnemers niet veel gemakkelijker op.

Matthijs van 't Hoff (NED-216) begon de eerste dag goed met twee 1e plaatsen, daar moest hij wel hard z'n best voor doen. Ieder foutje werd hard afgestraft door de sterke concurrentie.

Na de pauze was Matthijs iets minder scherp maar wist zich in de laatste race van de dag met z'n enorme snelheid toch nog terug te vechten naar een 3e plaats.

Na dag 1 ging hij aan de leiding in het tussenklassement, op de voet gevolgd door de Engelse Kieran Martin (GBR-926). Zondag begon Matthijs opnieuw met een klinkende overwinning. Ondanks materiaalpech in de laatste race op zondag, sloot hij het evenement af met een overall overwinning.

Sara Wennekes (NED-203) ging zaterdag ook vliegend van start, door de eerste twee races in de top-10 te finishen ging ze aan de leiding in het dames klassement. De tweelingzusjes Saskia en Imogen Sills uit Engeland werden verrast door de snelheid van Sara.
Zondag moest Sara de laatste race vanaf het strand bekijken, nadat ze vlak voor de start door haar zeil was gevlogen. Uiteindelijk ging Sara naar huis met de 2e prijs in het damesklassement en een 13e plaats Overall.

Sam Wennekes (NED-823) ging naar huis met de 1e prijs voor beste Techno U15 surfer. Met een 16e plaats in de Overall uitslag is dat een uitstekende prestatie voor de jonge surfer uit Almere.

De North Sea Cup in Engeland was voor het Nederlandse WK team de laatste internationale oefenwedstrijd in hun voorbereiding op het WK Techno293 dat over 40 dagen van start gaat in San Francisco. Lees de volledige uitslag via de Techno-talents website.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.