Van 12 t/m 16 juni werden op het zonnige en windzekere Bonaire PWA (Professional Windsurfers Association) freestyle windsurfwedstrijden gehouden. Tijdens de derde tourstop van de PWA  is Davy Scheffers wederom hoog geëindigd. 

Van de 5 dagen was er slechts 1 dag  (de vierde) met minder wind. Op de eerste dag werd de ‘single elimination’ gevaren. Scheffers voer die dag niet goed genoeg en verloor net voor de kwart finales. Hierdoor moest hij de volgende dag heel wat man tegen man battle’s uitvechten om nog enigszins voorin te eindigen. Echter deze tweede dag voer hij fantastisch en wist zich uiteindelijk na 7 heats op rij gewonnen te hebben te plaatsen op een plaats 5.

Sailor of the day
Na de  heat tegen de Bonairiaan Tonky Frans, kwam de jury er niet uit wie de winnaar was. Waardr er een resail plaats moest vinden om te kijken wie de beste was.  Scheffers won deze. Ook de heat tegen de Belgische Dieter van der Eyken werd in zijn voordeel beslist. Het gevecht om plaats 4 wist hij echter  niet van viervoudig regerend wereldkampioen Gollito Estredo te winnen. Echter vanwege het goede resultaat , 7 heats en een resail varen en winnen kreeg hij de titel ‘sailor of the day’.

Tweede eliminatieronde
De 2e single eliminatieronde verliep geheel volgens plan en door uitstekend te varen, eindigde Scheffers bij de laatste acht. In het vervolg de 2e double, welke pas op de laatste dag werd gevaren wist hij nog wat te klimmen tot een zesde plaats totdat hij het tegen een subliem varende Tonky Frans  moest afleggen. Overall eindigde hij dit event  op een 5e plaats. In de tussenstand na drie events staat Davy nu vierde in het algemeen klassement.

Remco de Zeeuw
De twee andere Nederlanders eindigden op plaats 25 (Paul Zeper) en plaats 29 (Remko de Zeeuw). Remko had vanwege zijn seeding (hij doet dit jaar voor het eerst mee) niet gemakkelijk. Tijdens de eerste single en double werd hij in zijn eerste heat al verslagen. In de tweede single trof hij het ook niet. Hij wist te winnen van Stauffacher maar trof daarna Steven van Broeckhoven als tegenstander en dan weet je dat het een moeilijke heat wordt. In de tweede double wist de Engelsman Rowe nipt van hem te winnen.

Paul Zeper
Paul Zeper trof in zijn eerste heat gelijk Bjorn Saragoza en verloor deze. Tijdens de eerste double won hij van Max, maar verloor daarna van Bonairetalent Armado Vrieswijk. Tijdens de tweede single trof hij Choco Frans, weer terug aan het wedstrijdfront bewees dat  ook hij  het surftalent van de twee oudere broers heeft. In de tweede double verloor Paul van Zan.

Einduitslag
Het event werd gewonnen door de uit Bonaire afkomstige Kiri Thode, die momenteel na 3 events de ranglijst leidt. Tweede werd de ijzersterk varende Steven van Broeckhoven uit België. 

1 Kiri Thode - Bonaire 
2 Steven van Broeckhoven - Belgie 
3 Taty Frans - Bonaire 
4 Gollito Estredo - Venezuela 
5 Davy Scheffers - Nederland 

Nog een Nederlandse succes
Bij de vrouwen was er nog een Nederlands succes. Een goed varende Arianne Aukes wist keer op keer vierde te worden, hetgeen dan ook haar plaats overall werd. 

1 Sarah-Quita Offringa
2 Laure Treboux
3Yolanda Freites De Brend 
4 Arrianna Aukes

Het volgende event is ondertussen al begonnen. Op 19 juni staat  Aruba op het programma om hierna op 30 juni op Lanzarote  verder te gaan. Op Aruba zullen ook de slalommers in actie komen. 

Meer info: www.pwaworldtour.com

Bron: www.watersportverbond.nl

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.