benarubaDe Nederlandse Windsurfer Ben van der Steen (NED-57) is 2e geworden bij de PWA Worldcup Slalom wedstrijd op Aruba!

Door deze 2e plek staat Ben nu in de jaarranking op een sterke 3e plaats vlak achter Björn Dunkerbeck en Antoine Albeau. Ben maakt nu kans op het podium in deze PWA Worldcup Slalom 2011 wedstrijdserie na 4 wedstrijden met nog 3 wedstrijden te gaan.

Het PWA event op Aruba werd gehouden van 19-26 juni. In de slalomdiscipline werden 8 races gevaren waarbij Ben 6 keer in de finale heeft gevaren.

 

De 31 jarige van der Steen doet al jaren mee aan de Worldcup wedstrijden in de top 10 maar lijkt dit seizoen met zijn nieuwe sponsors Loft/Starboard de snelheid gevonden te hebben om op het podium terecht te komen.

Hij stond dit event al enkele dagen op een goede 3e plek maar wist op de laaste dag door het winnen van de laatste finale op te klimmen naar een uitstekende 2e plek achter Björn Dunkerbeck.

Ben over de omstandigheden op Aruba:

“The conditions are great, the water is warm and the weather is amazing. I have used the same equipment every day, my 8.6m sail and 107 liter board with a 41cm fin. We have sailed the same course each time so all the sailors are used to it, making the racing really exciting. This is an outstanding location for slalom”

De slalomdiscipline is de formule 1 van het windsurfen waarbij professionals om de PWA wereldtitel strijden. Dit seizoen zijn deze events live te zien via streaming internet TV wat het nog spannender maakt om de actie van dichtbij te volgen.

Event info www.pwaworldtour.com.

De website van Ben van der Steen.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.