Op de Grevelingendam in het Zeeuwse Bruinisse werden op 2 en 3 juli wedstrijden gevaren voor het Yogho!Yogho! NK Windsurf.

Op de Grevelingendam in het Zeeuwse Bruinisse werden op 2 en 3 juli wedstrijden gevaren voor het Yogho!Yogho! NK Windsurf. Het was de derde stop in de NK tourkalender. Er stond de hele week nagenoeg geen wind in de voorspelling, maar tegen het einde van de week veranderde dat gelukkig in positieve zin.

Er werd niet alleen gevaren in de discipline Formula Windsurfing, ook de jeugd kwam in actie op de Bic Techno boards evenals de het Olympische board de RSX. Ook de Belgen waren aanwezig voor een stop in hun kalender zodat er met de ook aanwezige NK Jeugdkiters en racekiters een leuk surffeest ontstond.

In de Formula Windsurfing moesten Nederlands Kampioen Dennis Littel en oud-olympisch surfer Casper Bouman verstek laten gaan vanwege het WK. Omdat deze twee mannen normaal gesproken altijd podium varen, lagen er nu eens kansen voor anderen. In de eerste race had Dirk Doppenberg een bliksemstart. Maar hij ronde daarna de verkeerde boei, het halve veld op sleeptouw nemend. Dit ontlokte een lachende Adri Keet, die overigens wel goed voer, de opmerking dat Doppenberg het op kop varen niet meer gewend was. Uiteindelijk hervond Doppenberg zich goed en werd tweede, voor Teade de Jong. Adri Keet wist het evenement op de Grevelingendam te winnen.

Bron: www.nkwindsurf.nl

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.