Na vier dagen intensief racen won Dion de gouden medaille in de jeugd klasse (tot 15 jaar) op het Kona One WK 2011 in het Deense Nivaa. Hij maakte indruk door gedurende het hele evenement op een hoog niveau te surfen.

Uit drie verschillende continenten en landen als China, Slovenië en de Verenigde Staten kwamen 60 deelnemers om het WK Kona One in het Deense Nivaa te varen. Er werd gestreden in drie klassen; mannen, vrouwen en de jeugd. In de jeugd klasse behaalde de jonge Nederlander Dion van Laarhoven een indrukwekkend resultaat door negen van de twaalf races te winnen.

Het waren zware omstandigheden, de deelnemers hadden te maken met mist, weinig wind en dagen met zware windstoten. Dion toonde zich een waardig kampioen door in al deze condities goede races te surfen, aldus Steen Buck Jensen; hoofd van de organisatie.

Windsurfen beheerst het leven van Dion. Maar het is een dure hobby, beseft hij maar al te goed. Wil hij ooit naar de Olympische Spelen, dan zal er toch een sponsor moeten komen, want het verplichte RS:X-materiaal is erg duur. Zelf heeft hij nu tien zeilen en twee planken. Nee, die hoeft hij niet te delen. "Mijn tweelingzus en mijn broer hebben wel gesurft, maar dat doen ze nu niet meer".

Dion geniet met volle teugen van zijn wereldtitel. "Twee keer een tweede plaats en tien keer de eerste plaats in die vier dagen." Maar ook voor deze jonge wereldkampioen zit school er binnenkort weer gewoon in!

Bronnen: Watersportverbond en De Stem 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.