maasvlakte2


De actie voor het stadhuis in Rotterdam was ludiek, kleurrijk, opvallend en zorgde voor veel publiciteit op radio, RTV Rijnmond en diverse kranten.

 

Goed te zien dat er zo’n 30 kiters en windsurfers ondanks het lastige tijdstip gehoor gegeven hadden aan de oproep. Reinier de Jong van Leefbaar Rotterdam gaf om 13.30 uur in een korte speech waarin hij iedereen bedankte voor de komst en gaf een korte uitleg gaf over wat er vanmiddag in de raadsvergadering zou kunnen gaan gebeuren!

Uiteraard werd dit ontvangen met een groot gejuich en iedereen wenste hem veel succes. Leefbaar Rotterdam met als grote inspirator Reinier de Jong (zelf kitesurfer) die samen met zijn collega’s zich al 1 1/2 jaar heeft vastgebeten om van de Maasvlakte 2 een goed gefaciliteerde surfspot te maken had zijn collega raadsleden van alle partijen weten te overtuigen van het belang.

Met 100% stemmen voor (!) heeft de Gemeenteraad beslist dat er voldoende duinovergangen, voldoende parkeerplaatsen en douches komen! Tevens is er ruimte voor de Reddingsbrigade een horeca ondernemer en een watersportondernemer. Kortom de Maasvlakte 2 wordt een TOPSPOT!
We kunnen dus spreken van een zeer succesvolle actie voor wind-, kite en golfsurfers!

 

Foto: www.maasvlakte2.com

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.