rsx-lilian-de-geus-4x3Lilian de Geus heeft de stijgende lijn te pakken op het ISAF WK voor Olympische klassen in Perth Australie. 

 

De surfster die uitkomt voor de Talentploeg van Watersportverbond had na een mindere eerste wedstrijddag, een betere tweede en derde wedstrijddag. Uiteindelijk net niet genoeg 

voor een plek in de Gold-fleet, maar op de 3e wedstrijddag scoorde Lilian een knappe 3e en 4e plaats in de Silver-fleet.

In de overall tussenstand van het ISAF WK is Lilian de Geus daarmee opgeklommen van een 52e naar een 39e plaats in het 68 dames sterke deelnemersveld. 

 

Landenkwalificatie


Vooraan in de Silver-fleet wordt nog een felle strijd gestreden om de landen-kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2012.

De Top-20 landen op dit WK bij de RS:X Dames, kwalificeren zich voor London. In de Gold-fleet surfen nu naast gastland Engeland nog 18 andere landen, waardoor er nog twee kwalificaties te bemachtigen zijn in de Silver-fleet. Ondanks dat de talentploeg surfster haar ogen gericht heeft op deelname aan de Olympische Spelen van 2016, lijkt ze zich nu ook te mengen in de strijd om de landenkwalificaties voor 2012.

 

Rustdag


Vandaag genieten de RS:X Dames van een welverdiende rustdag, nadat alle races van 6 december al vroeg in de middag werden gestaakt vanwege het hevige noodweer, stonden er de afgelopen twee dagen telkens 3 wedstrijden op het programma.

Zaterdag staan de laatste twee fleetraces voor Lilian de Geus op het programma. Zondag zullen de beste 10 surfsters strijden voor de medailles in de allesbeslissende Medalrace. Maandag gaan de RS:X Heren voor het eerst van start op het WK. Onder de grote favorieten natuurlijk ook Dorian van Rijsselberge, die eerder deze week het water op ging voor een uitdagende foto-shoot.

Volg de actie in Perth live via de Perth2011 website, met live-tracking, video reportages en dagelijkse online TV uitzendingen. Via www.rsxwindsurfing.nl of de dagelijkse verslagen van de RS:X klasse.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.