dorian-gijp-perthDe RS:X windsurfer Dorian van Rijsselberge heeft z’n leidende positie op het ISAF WK voor Olympische klassen verstevigd.

 

Stond Dorian eerder nog gedeeld op de eerste plaats met de Israelische Nimrod Mashiach, gisteren slaagde de Nederlander er in om met enkel top-4 resultaten zich los te varen van z’n achtervolgers.

 

Dorian Rijsselberge gaat nu aan de leiding met 14 punten. Op de tweede plaats staat nu Piotr Myszka uit Polen met 20 punten en op een derde plaats volgt Nimrod Mashich uit Israël met 23 punten.

 

 

De Flying Dutchman kwam als een van de eersten aan op het strand van Fremantle, met een grote grijns: “ De windvlagen en de windrichting waren heel verschillend. Ik kreeg elke keer op het juiste moment de laatste kans om goed naar die bovenboei te komen. ‘Luck beats skill’ noemen ze dat. Vandaag heb ik Nimrod elke keer achter me kunnen houden, maar nu komt de Pool weer in het spel. Ik sta nu zes punten voor. Ik ben los, maar ik ben er nog lang niet. Een slechte race en ik lig er weer uit.

 

Coach Aaron McIntosh complimenteerde zijn pupil: “ Hij is goed in dit complexe weer. Als de omstandigheden eendimensionaal zijn is het eenvoudiger. In deze omstandigheden  laat hij zien ook dat aspect te beheersen.Hij heeft eigenlijk geen zwakke plekken. Maar we kunnen ons op alle vlakken nog wel verbeteren.

 

Vandaag genieten de RS:X Heren van een welverdiende rustdag in downunder Perth, Australie. Zaterdag staan er nog twee cruciale wedstrijden in de gold fleet op programma, voordat de strijd om de wereldtitel gestreden gaat worden op zondag 18 december in de allesbeslissende Medalrace.

 

Dagelijkse video reportages van de RS:X klasse op Youtube.

Uitslagen ISAF WK Perth 2011 – RS:X Heren.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.