dorian-perth-downwind

Op de voorlaatste wedstrijddag van het ISAF WK 2011 in Perth morst Dorian van Rijsselberge enkele punten in beide races.

 

Dorian zakt hierdoor terug naar de 2e plaats in het klassement. Z’n voorsprong van 6 punten is na vandaag een kleine achterstand van 1 punt geworden. 

 

De Poolse rivaal Piotr Myszka maakte vandaag geen fouten en scoorde tweemaal een 2e plaats in de RS:X Heren Gold fleet.

 

Tijdens de eerste race wist Dorian zich goed te herstellen na een matige stuurboord start. Van een 15e plaats vocht hij zich terug naar een knappe 3e plek op de finishlijn.

De tweede race van de dag begon opnieuw met een minder goed kruisrak. Helemaal achterin het veld rond de 30e plaats draaide Dorian om de bovenboei. Met veel snelheid in de downwind wist hij zich opnieuw in de richting van de kopgroep te werken. In de slalom passeerde hij nog de als 3e geplaatste Israeliet Nimrod Mashiach, maar verder dan een 8e plaats wist Dorian niet te komen.

 

Morgen staat de allesbeslissende Medalrace om de dubbele punten op het programma. Het beloofd een spannende strijd om de wereldtitel te worden tussen de regerend wereldkampioen Piotr Myszka en Dorian van Rijsselberge.

 

Zondagochtend om 08.10u (Nederlandse tijd) zal de Medalrace gevaren worden. Volg de Medalrace LIVE via de ISAF Website of via de officiele event website http://www.perth2011.com.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.