dorian-wereldkampioen-4x3

Dorian van Rijsselberge wordt wereldkampioen tijdens het ISAF WK Perth 2011 op de Olympische RS:X.

 

In een zinderend spannend kampioenschap trok Dorian van Rijsselberge uiteindelijk aan het langste eind.

 

De afsluiting was de beslissende Medalrace waar de beste 10 surfers uit het klassement nog eenmaal strijden voor dubbele punten.

Leider en titelverdediger Piotr Myszka uit Polen probeerde bij de start nog in de buurt van Dorian van Rijsselberge te blijven, maar Dorian had de turbo gevonden en vloog er vandoor.

 

Met een 4e plaats op de finishlijn voor van Rijsselberge en een 8e positie voor Mysza had Dorian de puntenachterstand weer netjes weggewerkt.

 

Na Casper Bouman in 2006 is nu dus opnieuw een Nederlander wereldkampioen in de Olympische RS:X klasse, een knappe prestatie in het pre-olympisch jaar. Dorian won eerder dit jaar al de Pre-Olympics (het Olympisch test event) en was beste windsurfer van de 2011 ISAF World Cup serie. Hij sluit het seizoen spectaculair af met het behalen van de wereldtitel in de Olympische RS:X klasse. 

 

In de loop van de dag zijn er veel verslagen, video-reportages en nieuwsberichten over het succes van Dorian van Rijsselberge verschenen. Een kleine samenvatting...

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.