lancelin-5Met het winnen van de Lancelin Ocean Marathon gaat Peter Volwater (H-24) goed van start in 2012!


De Lancelin Ocean Marathon is de eerste grote internationale wedstrijd van het seizoen en een eerste krachtmeting tussen diverse PWA met nieuw materiaal.

Voor Peter was het extra spannend omdat hij recent is overgestapt op een nieuw zeilenmerk Avanti. Met deze zeilen en zijn Fanatic boards is zijn doel voor dit jaar een Top 3 positie in de PWA Worldcup Slalom!

 

 
 

 




Peter over zijn eerste grote overwinning van het seizoen: 

 

Het evenement is weer een groot succes geworden met zo'n 200 inschrijvingen, vrienden, familie, bezoekers en ingezetenen. 

 

lancelin-1

 

De wind voorspelling aan het begin van de week was niet zo gunstig, mede door een tropische cycloon in het noorden bij port Hedland, dat het weer ernstig kan verstoren. Uiteindelijk met 8-14 knopen was de wind minimaal, maar genoeg om in minder dan 36 minuten de finish lijn te halen en met 90 seconden voorsprong op nummer 2.

 

M'n voorbereidingen lijken te hebben gewerkt en het is weer gelukt om een aantal top riders inclusief de wereldkampioen van vorig jaar (redactie: Björn Dunckerbeck) te verslaan. Ik voer op een Fanatic Falcon 140 proto en met een nieuwe Avanti Machine 9.4 m2. Vroeger was licht weer niet mijn sterkste kant maar daar lijkt verandering in te zijn gekomen.

 

lancelin-3

 

De party was weer legendarisch met een super goede band, fireworks en we hebben Lancelin gerocked tot de zon opkwam. Nu weer terug in Margaret river met 4 meter hoge golven.

 

Groeten uit West Australia!

Peter

 

Peter met zijn ouders en vriendin:

 

lancelin-4

 

De uitslag van de Lancelin Marathon:

1. Peter Volwater (Nederland / Fanatic - Avanti Sails)

2. Jesper Orth (Australia / F2 - KA)

3. Patrick Diethelm (Italy/ Patrik - Loft)

4. Chris Lockwood (Australia / Mistral - Neil Pryde)

5. Isaac de Vries (Australia / Starboard - Neil Pryde)

6. Rowen Law (Australia / Starboard - Severne)

7. Steven Stratfield (Australia / F2 - Neil Pyde)

8. Danny Aeberli (Switzerland / F2 - KA)

9. Bjorn Dunkerbeck (Spain / Starboard - Severne)

10. Blair Gavin (Australia / JP - Neil Pryde)

 

Op deze video van deelnemer Ben Proffitt is de beachstart van deze marathon te zien. Vanaf ongeveer 45 seconden zie je Peter (grijs zeil met witte mastslurf) met veel snelheid in het midden wegvaren:

 

 

We vroegen Peter ook nog wat zijn plannen met Wave zijn omdat Avanti zich nu puur op Race/Slalom richt:

 

Ik vaar nu nog gewoon met mijn Maui wave zeilen en ik wil in principe nog wave wedstrijden mee doen, alhoewel Slalom de prioriteit heeft. Met Avanti gaan we natuurlijk ook net zo'n super wave zeilen maken, maar dat gaat nog even duren.

 

Bron: Peter Volwater 

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.