Sarah Hébert en haar team is gisteren vertrokken om als eerste vrouw met een windsurfset een Atlantische oversteek te maken. Sarah, hartpatiënt en tevens windsurfster riep met haar armen in de lucht en een uitzicht over de oceaan: "Daar gaan we, ik kan niet terug!"

 

Het betreft een Atlantische oversteek vanaf Dakar tot aan Pointe-à-Pitre, een afstand van 4000km wat Sarah in 25 dagen wil afleggen.



De motivatie van haar is een unieke ervaring hebben en haar grenzen verleggen. Ook wil zij door middel van de media de combinatie van extreme sport en een defibrillator onder de aandacht brengen.

 

 

 

 

Sarah is opgegroeid over de hele wereld in een zeilende familie. Tijdens een routine medisch onderzoek is een hartritme stoornis bij haar vastgesteld en hebben de artsen voor de 100% zekerheid een defibrillator in haar lichaam geplaatst. Op haar 22ste slaagde zij er in om het hoogste sportieve niveau te vinden. Het EK zag zij als een test die haar mentaal en fysiek sterker heeft gemaakt. Ze wil vooral een sterk signaal afgeven: "Met een hart is alles mogelijk!"


De overtocht van Sarah is live te volgen op www.windsurf-transatlantic.com


Bron: Windsurf-Transatlantic 



alt


alt

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.