dyr-workum-technoHet grootste Open Nederlands Jeugd Kampioenschap Windsurfen van de afgelopen 20 jaar staat voor de deur.

 

Tijdens de Dutch Youth Regatta komen 55 jeugdsurfers uit 5 verschillende landen in actie op het Ijsselmeer bij Workum. Van 17 t/m 20 mei, zal er vier dagen lang worden gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap in 10 verschillende jeugdklassen waaronder de Bic Techno 293 en RS:X windsurfklassen.

 

Op zondag 20 mei wordt bekend wie uiteindelijk de beste jeugdsurfers van Nederland zijn, mogelijk komen die niet uit Nederland. Teams uit Singapore en Turkije komen helemaal naar Nederland om de strijd aan te binden met de Nederlandse deelnemers om de Nederlandse titel. Dichterbij, maar toch nog ver van huis komen nog meer tegenstanders uit Duitsland en Belgie naar Workum gereisd.


Grootste ONK RS:X ooit
Ondanks recente ontwikkelingen rondom de olympische klassen, stromen de inschrijvingen voor de RS:X klasse nog steeds binnen. Nog niet eerder in de geschiedenis van de RS:X klasse deden er zoveel surfers mee aan een Open Nederlands Kampioenschap. Een unieke ontwikkeling.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

 

Bij de junioren op de Bic Techno 293 is de strijd zo niet nog groter. Bijna 40 surfers in de leeftijdscategorie tot 17 jaar hebben zich al vooringeschreven voor het Nederlands Kampioenschap.


ISAF Jeugd WK selectie
Voor de RS:X surfers is dit evenement aangewezen als selectiewedstrijd voor het ISAF Jeugd WK in Ierland. Het belooft een spannende onderlinge strijd te worden tussen de vijf kandidaten.

Kiran Badloe wordt uitgedaagd door Matthijs van ’t Hoff, Joris van Essen en Huig-Jan Tak. Kiran kwam al driemaal eerder uit voor Nederland op het ISAF Jeugd WK. Z’n tegenstanders vinden dat wel meer dan voldoende en zullen er alles aan doen om zelf het startbewijs te bemachtigen.

 

Sara Wennekes is de enige kandidaat bij de meisjes, ondanks dat staat ze ook haar mannetje in het jongensveld. Recent eindigde ze op de RS:X nog op de bovenste podiumtrede voor alle jongens tijdens de internationale North Sea Cup wedstrijd op de Grevelingen.

 

Volg de strijd om het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap via de volgende bronnen:

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.