1Avanti Sails, de lichtste en meest geavanceerde racezeilen en masten op de windsurfmarkt worden per Juli 2012 ook in Nederland verkocht.

Kater Funsport heeft het importeur schap op zich genomen en wordt daarmee exclusief dealer in Nederland!

 

Avanti Sails


Avanti werd begin dit jaar geboren uit een kern van samenwerking tussen Dan Kaseler en Finian Maynard.

Met 40-jaar ervaring, hebben Kaseler en Maynard een uitstekende inbreng en blijvende passie voor de windsurfmarkt. Tussen 2003 en 2005 schreef Maynard windsurfgeschiedenis door het breken van drie WSSRC speed sailing wereld records met een zeil ontworpen door Kaseler. Het verbreken van de speedsailing records en het terugbrengen van de titel naar het windsurfen na een elf jaar afwezigheid, wordt nog steeds beschouwd als een belangrijke mijlpaal in de sport van het windsurfen. Deze historische successen leidde tot een jarenlange vriendschap tussen Maynard en Kaseler, en dienen uiteindelijk als basis voor de Avanti ethos.
Avanti is niet gemaakt door deze twee alleen. Talloze vooruitstrevende personen als Peter Volwater raakte verstrikt in de opwinding en de belofte van de Avanti beweging. Vele grote ingenieurs, technici, en de supporters werden onweerstaanbaar geïntrigeerd door de vraag wat er zou kunnen worden gemaakt als men durfde te wagen buiten het gebaande pad. Met het debuut van de lichtste, meest geavanceerde zeilen en masten op de markt, en opgebouwd rond een modern, innovatief distributiesysteem, kan Avanti nu al worden beschouwd als een leider op het gebied van windsurf race technologieën.

 

Technologie


Avanti Sails worden geproduceerd onder een zeer kostbaar, exclusief en revolutionair productieproces. Het gehele zeil is gemaakt van een custom 100% technora fiber monofilm, wat het totale gewicht van het zeil verminderd met 15% ten opzichte van welk zeil dan ook op de markt. Zeven carbon latten in de grote maten en zes in de kleine maten zorgen voor een rotsvast skelet! Het vaargevoel wordt beschreven als één met een hoge comfort factor, perfecte controle, een direct gevoel, licht in de handen en een hoge eindsnelheid. Tevens is optuigen super gemakkelijk en hebben de zeilen een enorme windrange, waardoor minder maten nodig zijn ten opzichte van andere merken.


2Resultaten


De resultaten die tot op heden met de Machine M-1 behaald zijn, dienen als bewijs voor het grote succes. Peter Volwater voer op 22 juni op The Brace een run met een gemiddelde snelheid van 83,57 km/h en kwam daarmee terug in de Top 10 GPS Speedsurfing Ranking van 2012. Ook won hij de Lancelin Ocean Classic in Australië tegen een deelnemersveld van 105 man, waaronder vele PWA deelnemers. In de eerste PWA Worldtour wedstrijd van 2012 in Reggio Calabria, Italië was hij een sterk deelnemer. Peter eindigde daar op de 4e plaats net na Antoine Albeau. Van 20 t/m 25 juli 2012 vind in Fuerte Ventura weer een stop van de PWA Slalom plaats, waarin zowel Peter als Finian zullen deelnemen. We wachten de resultaten af!


Inruilactie


Omdat deze exclusieve zeilen pas laat in het raceseizoen op de markt gebracht worden, komt kater met een spectaculaire inruilactie waarbij extreem hoge inruilprijzen gegeven worden bij aankoop van een Avanti Sails Machine M-1 of Tow Pro C-100 mast! Denk hierbij aan maximale inruilprijzen van 700 euro voor een zeil en 500 voor een mast.

Een compleet Avanti Sails setje kost dan nog maar € 999.

Lees meer over deze actie op avantisails.nl.


Testen


Wil je Avanti Sails een keer proberen? In het filiaal van Hippolytushoef ligt een Machine M-1 7,7 op je te wachten. Andere maten zouden eventueel op afspraak ook te testen zijn!
Meer informatie en prijzen op www.avantisails.nl

 

[vimeo]39390503[/vimeo]

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.