615x400-11 RMOCR RSXM RijsselbergReeds driemaal schreef Dorian van Rijsselberge de Miami Olympic Classes Regatta al op zijn naam.

 

In 2009, 2010 en 2011, vorig jaar sloeg hij het evenement over en dit jaar lijkt Dorian opnieuw op zegetocht te zijn in Miami. Na zes gevaren races en vier overwinningen plaatst Dorian van Rijsselberge zich als eerste voor de kwartfinales.

 

Nieuwe wedstrijdregels en formats

 

Om de sport zo aantrekkelijk mogelijk te maken heeft de RS:X Windsurfklasse besloten tot een nieuw format. Na zes races (met één aftrek) gaat de top tien naar een kwartfinaleserie van drie nieuwe races (zonder aftrek).

 

 

In de kwartfinales beginnen de surfers met een schone lij. De beste vier van die kwartfinale plaatsen zich voor de afsluitende finale race. Twee teams worden bijgevoegd uit de herkansingspoule. In die allesbeslissende race doen in totaal zes surfers mee, de winnaar van de finale wint ook het evenement.

 

Wat vind Dorian van Rijsselberge daarvan? “Ik begrijp het wel. Ik ben ook voor het vereenvoudigen en vernieuwen van de sport. Maar onze sport is afhankelijk van veel verschillende variabelen, zoals wind, stroming, materiaal. Dat leent zich niet voor te ver doorgevoerde vereenvoudigingen. Simpelweg omdat het dan niet eerlijk meer wordt. Maar ik moet het afwachten. Aan het einde van de week kan ik daar een beter oordeel over geven.

 

Uitslagen RS:X http://mocrresults.ussailing.org/2013/RSXM/RSXM.html

 

 

Live twitter stream http://sailingwcmiami.coverpage.coveritlive.com

 

 

Website event: http://mocr.ussailing.org/

 

 

Volg Dorian van Rijsselberge op twitter @dorsports www.twitter.com/dorsports

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.