Sara Wennekes brons ISAF WJK

Sara Wennekes wint de bronzen medaille tijdens het ISAF Jeugd WK 2013 op Cyprus. Na een spannende strijd in zo nu en dan zeer lastige omstandigheden, slaagde Sara er in om het hoofd koel te houden en de bronzen medaille in de wacht te slepen.

Het niveau van de toppers was zeer aan elkaar gewaagd, alle surfsters in de top-6 wisten enkele races te winnen. Sara kwam zelf driemaal als eerste over de finish van de 13 gevaren races.

Vorig jaar debuteerde Sara op het ISAF Jeugd WK met een verrassende 4e plaats, dit jaar reisde ze vastberaden af naar Cyprus om haar prestatie te verbeteren. Met succes sluit ze het ISAF wereldkampioenschap af.

Windsurf jongens

Debutant Matthijs van 't Hoff kwam bij de windsurf jongens voor Nederland uit. Ondanks dat hij de helft van alle races bij de top-5 eindigde met zelfs een klinkende overwinning op de voorlaatste dag, bleef hij op de 11e plaats steken in de eindrangschikking.

ISAF WJK

Op het ISAF Jeugd WK mogen alleen de beste surfers en zeilers meedoen. In iedere discipline mag er maar één deelnemer per land worden uitgezonden. Het ISAF WJK is klassenoverstijgend, wat betekent dat de winnaars per discipline zich officieel Jeugd Wereldkampioen onder 19 jaar kunnen noemen.

Volledige resultaten en foto's via de ISAF event website. Via Facebook nog veel meer foto's en video's.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.