Easy Riders 2013Na een succesvolle eerste editie van het Easy Riders Festival is alweer de tijd aangebroken voor de spectaculaire en feestelijke tweede editie. Easy Riders kenmerkt zich door de Nederlandse surf- en skatecultuur te combineren met stevige muziek. Het strand bij de Noordpier in Wijk aan Zee is daarvoor de ultieme locatie. Het enige festival waar een stevige zuidwesten wind gewenst is!

Easy riders is een samenwerking tussen de lokale ondernemers Hightide Surfshop IJmuiden en Aloha Beach Wijk aan zee. De organisatie wil zich richten op het samenbrengen van sport, muziek en creativiteit voor jong en oud.

Op zaterdag 31 augustus zal het strand overlopen van de verschillende activiteiten.

 Er worden overdag verschillende workshops gegeven op gebied van Surf, Skate, Capoeira en Art. Op het strand bij Flow Fysio kan je je Surf fitheid laten testen in een 20 minuten durende fysieke test, waarin kracht, coördinatie, flexibiliteit in kaart worden gebracht en je direct een trainings advies krijgt om jouw performance op het water te verbeteren! Studio Yoga gaat je helpen met de juiste oefeningen om je lichaam sterk en flexibel te houden voor je volgende surfsessie. Rollin Alkmaar komt met een echte Skate Ramp en zullen iedereen helpen met het verbeteren van hun skate skills, zelf zullen ze nog een aantal sicke tricks showen. Voor de kids is er een miniramp aanwezig, schatzoeken en slacklinen.

De dag gaat beginnen met een SUP Beachrace, wat meteen de laatste wedstrijd is voor het Nederlandse klassement. Daarna gaan verschillende teams strijden voor de Easy Riders Cup op alle verschillende disciplines, surf, windsurf, sup, mastwerpen en een grote kennisquiz. Ook zal het Europese Surf Roeien kampioenschap plaatsvinden. Deze zorgen voor spectaculaire actie in het water!

Als het weer meezit zullen verschillende Pro’s een vette show gaan weggeven op het water. Boujmaa Guilloul, ook wel de “King of Style” genoemd, Sarah Quita Offringa, Steven Broekhoven en Maarten van Ochten zullen aanwezig zijn voor een Meet & Greet. Alle grote merken zijn aanwezig met het nieuwste 2014 materiaal en zullen uitleg gaan geven over de nieuwste ontwikkelingen en bieden de mogelijkheid om 2014 materiaal te testen.

Om 17.00 begint de live muziek op het terras van Aloha Beach met een akoestische verandasessie, daarna de heerlijke zonnige reggae beats van Lenny Ryan and the Leather Jackets. Vervolgens gaat het dak eraf met de Nederlandse psychedelische bluesrockband sensatie The Wolff. De kleurrijke Boomklatsch zal met hun Equalizer show, een combinatie van elektronische vette beats en beelden, de avond naar een climax brengen. Tussen de acts door zal het energieke Kamelenrace DJ-Team iedereen vermaken met swingende dansbeats.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.easy-riders.nl. Via deze site kun je ook je kaarten kopen. Even langsgaan bij Aloha Beach op de Noordpier in Wijk aan Zee of Hightide Surfshop aan de Trompstraat 21 in IJmuiden voor het kopen van je kaartje is natuurlijk veel gezelliger! Kaarten voor het evenement kosten 10 euro.

Groeten Ivo & Tamar van Hightide Surfshop en John en Peter van Aloha Beach.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.