Op zaterdag 23 oktober 2004 was Horst het toneel van de speedsurfers. Eindelijk waren de voorspelling zodanig dat de USM gevaren kon worden.
Meer dan 80 surfers uit het hele land waren naar Strand Horst gekomen om lekker te gaan knallen. Vier uur lang werden er strakke speedruns over het vlakke water gemaakt. Iedereen deed zijn of haar best om nieuwe persoonlijke records te varen.
De GPS-en werden uitgelezen om te kijken wie uiteindelijk het beste gemiddelde heeft over vijf runs van tien seconden. Uiteindelijk bleek Martin van Meurs (Leersum) de beste runs gemaakt te hebben met een AVG van 63.8 km/uur. Gevolgd door de twee Peters: Peter van Dijk (Eindhoven) met een tijd van 62.4 km/uur en Peter Heida (Amsterdam) met een gemiddelde van 61.4 km/uur.

Opperhoofd met z'n nieuwe F2 MissileBij de dames was het een mooie strijd die deze keer gewonnen werd door Marlies Schepers (Harderwijk) op haar thuiswater met 52.6 km/uur, gevolgd door Patrica de Wit (Anna Paulowna) met een AVG van 51.4 km/uur en Jose Stok (Bathmen) zat daar vlak achter met 50.6 km/uur gemiddeld.

Door diverse sponsoren (windtrade, polaroid, vdberg windsurfing, select, f2 en telstar) werden mooie prijzen ter beschikking gesteld met als hoofdprijs een F2 Missile!.

De reacties van de deelnemers.

Een verzameling van de foto's tijdens de USM.

En niet te vergeten, de uitslag.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.