Fanatic Falcon Slalom 105Later werden de Falcon Slalom 90 en 120 toegevoegd aan de range van Falcon Slalom boards. Deze week presenteerde Fanatic de opvolger van de Falcon Slalom 110, genaamd de Falcon Slalom 105.

De Falcon Slalom 105 is met maar één doelstelling in gedachten ontwikkeld, maximale snelheid en het liefst nog sneller. Het monoconcaaf concept dat zich heeft bewezen in de bodem van de Falcon Formula TT is verwerkt in de bodem van de Falcon Slalom 105. De monoconcaaf zorgt ervoor dat alle power in de tail blijft en wordt omgezet in maximale snelheid. De lift-panels en de lichte dubbelconcaaf in de neus zorgen ervoor dat het board te controleren blijft op hoge snelheden.

Pieter Bijl over de nieuwe Falcon Slalom 105:
“When I tried the new Falcon Slalom 105, I was completely blown away by its performance. Super nice light feeling with great acceleration. With the cut outs it is free in light winds and the single concave really helps keeping the board controllable in high winds. I was so impressed by the range of the board.
With some more rocker we could keep the cut outs minimal in order not to loose any of the good jibing characteristics. Maintained length really helps getting over the chop, with the double concave in the nose it absorbs the chops nicely for a smooth and fast ride.
”

De Fanatic Falcon Slalom 105 heeft met een lengte van 250cm en een breedte van 67cm en z’n 105 liters aan drijfvermogen voldoende oppervlakte om te kunnen planeren in de lichtste omstandigheden.

Voor meer informatie over, en twee actie video's van de Falcon Slalom 105 kun je surfen naar de Fanatic website.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.