Ook even oppassen met kleine zaken die in het zand kunnen vallen.
    Tips:
  • Zoek een droog stuk strand uit. (Of het harde natte zand of duingras/asfalt)
  • Mast goed zandvrij houden bij in elkaar schuiven.
  • Tape over de 2 verbindings stukken.(of dit al van tevoren gedaan hebbben)
  • Stop je mastvoet al vast in de mast, anders komt er zand in met optuigen.
  • Niks kleins enldquo;even neerleggenenrdquo; want je bent het kwijt.
  • Als je een giek hebt met een zandgevoelig verstel systeem, zet deze dan eerst op de juiste lengte, (rechtop) en dan pas in het zand leggen.

Uiteraard kan je ook gewoon op de boulevard of parkeer terrein optuigen en ben je van al het gedonder af.

Gebruik zeker een board protector en giek protector! Op zee wil je mast t.o.v. je board nog al eens vreemd vallen en schade is makkelijk te voorkomen door deze twee te gebruiken.

Neem ook altijd minimaal 1 reserve lijntje mee van minstens 1.5 meter. Zeker op een spot waar je ver moet lopen naar het water is het erg fijn als je geen 25 minuten kwijt bent met terug lopen omdat je neerhaler of uithaler lijntje gebroken is. Ook voor een stuk veiligheid voor jezelf of anderen op het water is het bijna een plicht er een mee te nemen. ( nood reparatie gebroken giek, diabolo of de geknapte neer of uithaler.)

Verder is dit extra lijntje nuttig als je erg ver moet lopen na een goede sessie de wind inkakt en je ver down wind zit. Omdat een wavezeiltje erg makkelijk aftuigd is het soms sneller en makkelijker om er een enldquo;pakketjeenrdquo; van te maken en terug te lopen.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.