MauiSails MS-2 freerace zeilEen goed voorbeeld van al deze inspanningen is het nieuwe freerace zeil, de MauiSails MS-2. Gezien tijdens The Mission waar ze al uit te proberen waren. De MS-2 is een alternatief voor surfers die graag hard willen gaan met het gevoel van een racezeil, maar dan zonder zorgen en hoge kosten.
De grotere maten zijn geschikt voor de recreatieve Formula Experience klasse, met maar twee cambers en zeven latten. De kleinere maten zijn uitermate geschikt om lekker mee te slalommen, makkelijk gijpen met de soepel roterende cambers hoef je je alleen nog maar met het surfen bezig te houden.
Hard gaan met power en nog steeds makkelijk te hanteren is wat je kunt verwachten van de MS-2. Om dit te bereiken heeft MauiSails zeilontwerper Barry Spannier een soft vaargevoel gecombineerd met een juiste balans tussen power en veel controle.

De MauiSails MS-2 is geschikt voor freeride boards tussen de 90 en 150 liter aan volume, of voor (free)race boards met een drijfvermogen tussen de 90 en 160 liter.

De MauiSails MS-2 zeilen zijn binnenkort verkrijgbaar bij je locale dealer in de maten oplopend van 6.0, 6.5, 7.0, 7.5, 8.0, 8.5, 9.0, 9.5, 10.0 tot en met 11.0 vierkante meter. Voor meer informatie kun je surfen naar www.mauisails.com.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.