NeilPryde RS:XDe Neil Pryde RS:X gaat de Mistral one-design vervangen! Met 26 stemmen voor dit nieuwe concept en 12 tegen was er een duidelijke voorkeur voor dit Hybride concept. Hybride omdat het RS:X concept een spectaculaire mix is tussen de oude Mistral one-design en de nieuwe Formula Windsurfing boards. Kort en breed dus, maar wel met masttrack en zwaard zodat het mogelijk is om al vroeg te planeren. Dit betekent dat er ook met wat mindere wind een wedstrijd gesurft kan worden.

Het Watersportverbond heeft er alle vertrouwen in dat dit nieuwe concept weer een impuls gaat geven aan het windsurfen in de breedste zin. Van nieuwkomers via talentontwikkeling naar wedstrijdniveau en Olympisch goud!

Naast het nieuwe materiaal start het Watersportverbond ook met een nieuw traject om de ploeg voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing te vormen. Komende maand nodigt het Watersportverbond iedereen die interesse heeft in trainingen en wedstrijden op het Neil Pryde RS:X board uit om naar Medemblik te komen. Je kunt tijdens drie weekenden in september kennis maken met het nieuwe board en het trainen op Olympisch niveau. Het materiaal wordt gratis ter beschikking gesteld, het enige wat je mee hoeft nemen is je eigen wetsuit en trapeze.

Lijkt dit je wat? Geef je dan nu op bij Jochem Brenninkmeijer. Dit kan door een email te sturen aan brenninkmeijer.sport [at] home.nl, met daarin: je contactgegevens, leeftijd, zeil/surfachtergrond, een korte beschrijving van wat je op dit moment doet (werk/studie enz.) én de data waarop je zou willen trainen.

Het Watersportverbond zal dan met jou contact opnemen om verdere zaken op elkaar af te stemmen. Voor meer informatie kun je surfen naar de website van het Watersportverbond.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.