Beter laat dan nooit: een verslag over de Real trip afgelopen september.

"De Real trip is een van de spannendste en leukste surfwedstrijden van het jaar. Er zijn geen kwalificaties, eliminaties of finales. Iedereen vaart evenveel en aan het eind van de heats wordt gekeken wie overal de meeste punten heeft.Er wordt een downwind slalom gevaren, dus lekker knalhard om de boeien heen. Wie het eerst over de streep komt wint. Easy as that!Er wordt in 4 klasses gevaren: heren - dames - masters - junioren. Alle klasses varen door elkaar. Zo kan het dus zijn dat je als 4e finished, je toch eerste bent in jouw klasse en dus maximale punten scoort. Afhankelijk van het aantal gevaren heats worden de slechtste weggestreept. " (bron: www.funportmakkum.nl)

Op vrijdagavond waren er al een paar mensen (ook van het forum) om alvast in de stemming te komen. Nou en de stemming was er 's avonds zeker weten tot laat in de avond! Overigens nooit geweten dat ze in de beaufort ook douches hebben... (voor de mensen die het niet weten: de beaufort is de kroeg van de holle poarte).

Verrassend genoeg was toch vrijwel iedereen zaterdag vol energie. En ging dus iedereen met frisse moed beetje bij beetje het water op, want wat een beetje wonderlijk is voor bij de Real trip gebeurde: er was wind! Niet overdreven veel, maar meer dan tijdens andere jaren. Dit jaar was er niemand minder dan Bjorn Dunkerbeck aanwezig om je krachten met hem te meten en al je vragen aan hem te stellen!

enlsquo;s Avonds was er natuurlijk het echte Real trip feest, met alles erop en eraan om het een knalfeest te maken:
- Surfers;
- Tombola (waarin Laura zelfs nog een surfpak won)
- Muziek;
- En natuurlijk genoeg te drinken.
Het feest ging tot laat in de avond, of natuurlijk vroeg in de morgen door.

De tweede dag kwam vrijwel iedereen toch wel iets brakker uit bed als de dag daarvoor. Maar dat mocht voor sommige de pret niet drukken om toch te gaan varen, helaas viel het beetje wind dat er was al vroeg in de middag weg, toch werd aan het einde van de dag nog een Longdistance gehouden (met ongeveer 2 a 3 BFT). Aan het eind van de dag werden de uitslagen bekend gemaakt. En na de uitslagen en de prijsuitrijking zat het er voor dit jaar weer op.

Kortom weer een geslaagde Real trip dit jaar en houd volgend jaar je agenda maar vast leeg het tweede weekend van september, want dat is de Real trip van 2006!
extra afbeelding

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.