thumbnail voor op de homepageJoeri van Dijk viel net binnen de prijzen. Hoewel hij evenveel punten had als nummer vier, Francisco Manchon Dominquez (Spanje) ging het uiteindelijk om de beste aftrek. Hierdoor ging de bronzen medaille net aan de neus van de Spanjaard voorbij en kwam kwam Joeri op het podium te staan. Dit is in tegenstelling met dat wat op de internetsite van het evenement staat. Helaas staat daar nog een uitslag die is berekend volgens een oud systeem. In het oude systeem werd er gekeken naar diegene met de meeste overwinningen, vandaar dat Joeri in die uitslagenlijst als vierde staat vermeld.

Wereldkampioen in de Mistral klasse en winnaar van de RS:X Cadiz Race vorig weekend, Nicolas Huguet (FRA) werd tweede en de fransman Julien Bontemps ging met de gouden medaille naar huis.

Ook Jong Oranje lid Casper Bouman wist een plaats binnen te top tien te bemachtigen. Hij wist zelfs dit kampioenschap een wedstrijd op zijn naam te schrijven. De 20-jarige Casper steeg de laatste paar dagen een flink aantal plaatsen in het klassement. De harde wind, 25 knopen, was duidelijk in zijn voordeel. Casper eindige uiteindelijk op de tiende plaats.

Dorian van Rijsselberghe, die voor het eerst deel nam aan een WK wist zich voor de Goldfleet te selecteren. Een knappe prestate voor de 18-jarige Texeler die uiteindelijk tweede werd in het jeugdklassement en 39e overall. Broer Adriaan behoorde met een vierde plaats tot de top van de Silverfleet.

Bij de dames wist Nikki van Riel er helaas niet meer uit te halen dan een 30e plaats. De overwinning ging bij de dames naar de Spaanse Carmen Vaz.

Windsurfcoach Jochem Brenninkmeijer was erg te spreken over de resultaten van zijn pupillen. enldquo;We staan nog aan het begin van de RS:X periode maar het zijn goede resultaten, wat we nu voor liggen moeten we proberen vast te houdenenrdquo;.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.