Alles is te leren en elke truck is mogelijk. Een gewone gijp tot duck jibe, 360ie of air jibe, spock, loop, flaka, het maakt niet Niek kan je alles leren. Elke deelnemer geeft zelf aan welke moves je graag wil leren. De clinics beginnen met een technische- en methodische uitleg met behulp van een simpele surfsimulator op de kant. Daarna gaat iedereen het water op en veel oefenen met aanwijzingen.

Niek van de Linde in actieAan het eind van de middag worden de videobeelden van de clinic met alle deelnemers geanalyseerd, zo leer je wat je fout doet bij een truck en wat er belangrijk is in de uitvoering ervan. Behalve de vooruitgang die je zult boeken door deze clinics is het ook nog eens super motiverend om als groep bezig te zijn met het leren van nieuwe trucks en kunstjes.

Ook als er wat minder wind is kan er gevaren worden, zeil- en plank trucks zijn de ideale voorbereiding op het echte werk. Voor de freestyle en freeride clinics in september en oktober zijn er nog enkele plaatsen vrij.

Meer informatie over de freestyle clinics van Niek van de Linde vindt je op www.surfinfo.nl , waar je je natuurlijk ook meteen in kunt schrijven.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.