Bij Neil Pryde zijn ze niet op hun lauweren gaan rusten, nadat de RS:X opnieuw werd verkozen als het materiaal voor de Olympische Spelen van 2012 in London.

Alle kritische opmerkingen hebben ze ter ore genomen, om ook voor de Olympische Spelen van 2016 weer geselecteerd te worden als het Olympisch materiaal. De Neil Pryde RS:X EVO is het resultaat, dat het komende jaar uitvoerig getest zal worden over de hele wereld.

Het grote verschil is het gewicht, de RS:X EVO is enkele kilo’s lichter als het huidige model. De grote vraag voor de uitgebreide tests is, hoe duurzaam is het lichtere board?
De eerste test resultaten geven al aan dat het board eerder planeert, levendiger reageert en makkelijker te varen is, in vergelijking met de gewone RS:X.

In de zomer van 2012 bepaalt ISAF, de internationale zeilfederatie, wat het toekomstige olympische materiaal zal worden. Kapers op de kust voor Neil Pryde zijn de Formula Windsurfing klasse die opnieuw een poging zullen wagen om Olymische status te behalen met een One Design Formula-variant.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.