Na de eerste wedstrijddag eerder dit jaar, werd dit weekend geknokt in Aalsmeer voor de finale races van het 2010 ONK Techno293. De enorme voorsprong die Jort Min en Sara Wennekes hadden opgebouwd tijdens de wedstrijden in Almere, hebben ze niet meer uit handen gegeven.

Verrassende races
Bij de eerste start zorgde Sam Wennekes al voor de eerste verrassing, door op de start als enige over stuurboord voor het hele veld langs te kruisen. Na een uitstekende race van Sam, kwam hij als 5e over de finish. De race werd gewonnen door Lisette Schoots, op de hielen gezeten door Jort Min die weer vlak voor de finish Sara Wennekes nog wist te passeren.

De tweede race bracht nog meer opschudding, nadat de favorieten collectief in het achterveld om de bovenboei draaiden. Sjors Hardholt, Max Wessel en Ian Versluis streden het hardst om de koppositie op de Westeinderplas.

Huig-Jan Tak heeft de afgelopen maanden ook niet stil gezeten. Huig Jan schreef de laatste race van de dag op z’n naam, samen met Sjors Hardholt matchracede hij de baan rond. Sjors had tactisch weinig in te brengen, waardoor Huig Jan gecontroleerd als eerste over de finish ging.

Dagwinnaar
Matthijs van ’t Hoff wist in Aalsmeer het beste met de moeilijke en lichte weersomstandigheden om te gaan. Hij won uiteindelijk het dagklassement, met deze uitstekende prestatie steeg hij van de 4e naar de 2e plaats in het eindklassement van het ONK Techno293.

Nieuwe kampioenen
Jort Min had wat meer moeite met de lichte wind. Z’n tegenstanders geen moment uit het oog verliezend, wist hij de schade beperkt te houden. Tweemaal kwam hij als 2e over de finish.
Sara Wennekes domineerde het meisjesklassement. Met tien 1e plaatsen op rij is ze gehuldigd als Nederlands Kampioene Techno293 van 2010.

De einduitslag van het Open Nederlands Kampioenschap Techno293 van 2010:

ONK Techno293 Jongens
1. Jort Min
2. Matthijs van ’t Hoff
3. Joris van Essen

ONK Techno293 Meisjes
1. Sara Wennekes
2. Eelke Meily
3. Anne Lotte Tak

Op Technotalents.nl lees je meer, vindt je volledige uitslagen en foto's van de wedstrijden.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.